Gamle Nyheter fra Gamle Dager

 

Pro-Tuning Yamaha Racing Team  Februar-07:

Oddgeir Havnen legger opp som aktiv Konkurransekjører.

Så var tiden dessverre kommet der jeg må se på meg selv som tidligere road racer...

På grunn av skaden jeg pådro meg i håndleddet i fjor som ikke er blitt skikkelig bra igjen, større satsning på Havnen Entreprenør AS og vanskeligheter med å få god sponsing/økonomisk oppbakking så er ikke avgjørelsen så vanskelig.

Jeg skal Drive Havnen Pro-Tuning som motorsykkelverksted/Tuningverksted, men vi kommer til å legge om driften litt (fokusere mer på verksted og trimming). Diverse agentur kommer nok til og bli kuttet ut.

Dette for å møte en tid i bransjen med stadig mindre marginer.

Pro-Tuning Yamaha Racing Team 28.09.06:

Falkenberg 24. september 2006

Da var siste runde i Scandinavian Open kjørt. Mesterskapet er over, og det er også sesongen til Jan Roar Ims. Det ble en sterk avslutning for Nykirke gutten som passerte mållinjen som 2. mann, etter hjemme favoritten Jimmy Lindström som vant løpet. Jimmy hadde allerede sikret seg tittelen som skandinavisk mester før denne runden, og litt mer usikkert var det for Jan Roar, som lå på en 2. plass i sammendraget med Danske Kim Jensen bare ett poeng bak.
På kvalifiseringen lørdag, var det en litt usikker Jan Roar som entret banen. Denne banen hadde han aldri kjørt på tidligere og allikevel var det duket for rekord tider. Jimmy Lindström (45,54 sek) og Jan Roar Ims (46,05 sek) var de eneste som kvalifiserte under banerekord (46,3 sek) på den 1843m lange Falkenberg Motorbana.
Før søndagens finale var spenningen nesten til å ta å føle på. En ellers så start rask Jan Roar Ims fikk en elendig start og kom seg av sted som nr 4, etter Jimmi Lindström, Kim Jensen (DK) og Michael Lorentzon (S) Det var en utrolig spennende opphenting av Jan Roar. Han prøvde over alt og på alle mulige måter og etter hvert kom han seg forbi Lorentzon i en nedbremsing til en sving. Så begynte en helt utrolig fight mellom Dansken Kim Jensen og Jan Roar. Første mann i mål av disse to ville innkassere 2. plassen i mesterskapet. Og den flerårige Danske mesteren i roadracing hadde seriøse planer om å ta med sølvet hjem til Danmark. De vekslet stadig på 2. og 3. plassen men det skulle vise seg at trikker’n fra Nykirke ble ett nummer for stor for dansken i denne omgangen. I en lang sving og som att på til er i en oppforbakke, smatt Jan Roar forbi i innersving, bare to runder før mål og da hadde han bestemt seg for at nok var nok og klarte å holde 2. plassen inn til mål. Etter løpet smilte en fornøyd Jan Roar etter sølv plass i løpet og sølv sammenlagt. ”Jeg var litt ukonsentrert på startplata. Det røde lyset slukket utrolig raskt denne gangen og plutselig kom jeg på att starten var gått, så var det bare å lade det jeg kunne.
Merket på slutten av løpet at jeg hadde satset vel hardt i starten. Bakhjulet begynte å bli oppbrukt på slutten og det gikk nesten sidelengs med sladd i hver eneste sving og da synker naturlig nok tempoet litt, men det samme problemet hadde også Kim (Dansken) så det var en fair fight.”

Så var det shake hands med dansken og takket for en god fight og en kjapp kommentar fra Jan Roar til Dansken: den siste forbikjøringa hadde du ikke regna med?

Med vennlig hilsen IMS Racing Team.

 

Pro-Tuning Yamaha Racing Team 18.09.06:

NM finale i Roadracing SuperBike klassen på Våler banen 16-17 September.

Fra 1997 og frem til 2004, har NM tittelen i Superbike gått til Oddgeir Havnen og Pro-Tuning. Unntaket var i fjor, 2005. Da var det Thorleif Nettland sin tur. Jan Roar, som i år kjører for Pro-Tuning Yamaha, hadde derfor en jobb å gjøre da han kom til Våler banen på fredag. Han skulle forsvare ledelsen i NM sammendraget. Så her var det bare å holde fokus og gi gass. Det var ikke bare å ”surfe” inn mesterskapet når du har konkurrent kapasiteter som Petter Solli (Lørenskog), Carl Berthelsen (Stavanger), Magnus Solli( Lørenskog) og Ole Bjørn Plassen (Sande i Vestfold) som kommer like bak og puster deg i nakken. Her var det ikke rom for å gjøre feil. Vel, vel! Under fredagens og lørdagens tids kvaliker, vartet værgudene opp med strålende høstvær og det var kjempegøy å være roadracing fører. Carl Berthelsen viste igjen at det ikke var noen tilfeldighet at han er i toppen av NM sammendraget og klarte å kvalifisere seg til pole position, et tidels sekund foran Jan Roar Ims. På 3. plass kom Magnus Solli. Tidene lå på lave 59 sekunder, så de kjørte ikke akkurat med ”brekket” på. På søndag hadde tydelig vis solen tatt høstferie. Den var i vært fall ikke å se i området rundt Våler. Men vi kunne i det minste glede oss over at det ikke kom regn, selv om skydekket lå tungt og grått over oss.

Okke som, finale skulle det bli allikevel. Superbike gutta linet opp på start griden og den røde lampa ble tent, og når den sluknet var racet i gang. Magnus Solli (18) hadde overhodet ingen respekt for de eldre og litt mer erfarne gutta, (og det skal man heller ikke ha i dette selskapet) han tok like godt starten foran Carl Berthelsen på andre og Jan Roar på tredje. men måtte etter hvert slippe de mer rutinerte førerne frem. Men for Jan Roar sin del, så ble det hele et litt kjedelig løp. Her var sammenlagt seieren og NM tittel mer viktig enn seier i den siste runden. Han visste at det måtte minst en 4. plass til hvis Carl Berthelsen vant, så her gjaldt det å kjøre med innsiden av hode også. Så det ble til at han lå litt bak og kontrollerte. Berthelsen fikk tekniske problemer etter halvkjørt løp og ble lengre og lengre bak, men det manglet ikke på kandidater som meldte seg på i løps ledelsen. Ole Bjørn Plassen med sin Ducati hadde virkelig fått sveiv på sakene, og hakk i hæl kom Petter Solli (på Norges besøk for anledningen, kjører EM denne sesongen) Disse to hadde ikke tenkt å forære hverandre førsteplassen, så var det kamp til døra. Petter Solli dro det lengste strået, og så sitt snitt til å kjøre forbi på siste runde. På tredje plass kom Jan Roar lunkende og var på vakt mot alt som kunne gå galt. Alt fra olje på banen, kjedekollisjoner, flystyrt og jordskjelv. Ingenting skulle få ødelegge 3. plassen i løpet og Norgesmester tittelen. Han karakteriserte selv løpet på noe av det kjedeligste løpet han hadde kjørt noen gang. Ordren var å safe inn, og roadracing har ikke mye med safing å gjøre for denne gutten. Men med sine 21 år, er Jan Roar Ims etter det vi har fått vite, den yngste Norges mesteren i Superbike klassen noen sinne, og det, det er vi stolte av!

Vi gratulerer for øvrig Ole Bjørn Plassen med 2. plassen i NM sammendraget og Carl Berthelsen med 3. plass sammenlagt. Og ikke minst Petter Solli med en sterk 1. plass i løpet.

Neste helg er det nye lodd og nye gevinster for Jan Roar Ims. Da er det finale helg i Scandinavian Open og den avvikles på Falkenberg Ring. (ca 70km syd for Gøteborg). Her er det også medaljesjanser. Jan Roar ligger på en 2. plass i sammendraget, tett fulgt av danske Kim Jensen, så her blir det IKKE mye safing!

Med vennlig hilsen IMS Racing Team.

Pro-Tuning Yamaha Racing Team 26.08.06:

Det glapp for Jan Roar Ims!

Det begynte så bra for PRO-TUNING YAMAHA teamet, og Jan Roar Ims til den 4. og nest siste NM-runden i roadracing. Jan Roar var på plass på Våler banen ved Elverum for å kjøre roadracing i superbike klassen (1000ccm) i helgen. Dette var den 4. NM-runden, men samtidig også en Scandinavian Open runde, og Jan Roar ledet begge mesterskapene. Lørdagens kvalifisering gikk helt etter planen. Banen, været, motorsykkelen og føreren hadde en optimal dag og Jan Roar kvalifiserte seg til nest beste startspor, rett bak svenske Jimmi Lindström. Kvalifiseringstiden til Jan Roar var ubeskjedene 0.59.012 som er bare 5/10 sek fra banerekord. (Oddgeir Havnen i 2005) Og det er fort det, på den 2,4km lange banen.

Finaledagen Søndag.
Søndagen bød ikke på noe godvær, så langt derifra. Det bøttet ned og banen var såpeglatt og vel så det. Og superbike klassen til Jan Roar var de første som skulle i ilden. Starten gikk og Carl Berthelsen fra Kristiansand var startsterk som vanlig og tok ledelsen foran Jimmi Lindstrøm fra Sverige og Jan Roar fulgte hakk i hel på 3. plass. Etter noen få runder viste Nykirke gutten at det er få som bremser senere enn han. Jan Roar bremset brøkdelen av sekund senere en svensken, og skled elegant forbi i nedbremsingen fra langstrekket, der topphastigheten er ca 240km/t. Carl Berthelsen var neste mann. 2 svinger sener hadde han elektrikeren fra Nykirke foran seg han også.

Ims i førersetet til litt over halvgått løp.
Jimmy Lindstrøm som også var kommet forbi Carl Berthelsen lå og pustet Jan Roar i nakken og hadde veldig lyst til å overta ledelsen, men ble kontant avist gang på gang. Men så i en høyfart-sving la Jan Roar seg litt for langt ned på det vanskelige føret og så glapp både feste på fremhjulet og ledelsen i løpet. Jan Roar og sykkel på hue i sandfella så jordsmonnet spruta. Det gikk heldigvis bra med Ims og sykkelen, bare kosmetiske skader på begge to. Det var Jimmi Lindstrøm som vant løpet, med Carl Berthelsen på 2. og Magnus Solli på 3. plass. En mildt sagt ”irritert” Jan Roar tok seg etter vært tid til en liten prat i depot og bekreftet at det var han selv og en ren fører feil som forhindret han i å ta seieren denne gangen og som ikke det var nok, hadde han kommet i mål så hadde han allerede vært norgesmester i denne klassen og fortsatt hatt ledelsen i Scandinavian Open. Men han lover å komme sterkt tilbake på den samme banen om 4 uker. Da er det siste og avgjørende NM-runde. Så for de som liker fart og spenning så er Vålerbanen (Braskereidfoss) stedet den 17 september. Men før det, er det ny SO runde på Karlskoga 9. september. Her vant Jan Roar forrige runde og vi regner med at han kommer til å holde stram wire i dette løpet også.

 

NM Superbike sammenlagt:

1. Jan Roar Ims   66p.
2. Trond Lervik   53p.
3. Carl Berthelsen  52p.

SO Superbike sammenlagt:

1. Jimmy Lindstrøm (S) 70p.
2. Jan Roar Ims (N) 52p.
3. M. Lorentzon (S) 46p.

Med vennlig hilsen IMS Racing Team.

John Ove Villung

Pro-Tuning Yamaha Racing Team 06.08.06:

Dobbel seier til Jan Roar Ims på Mo

I helgen var det ny NM runde i roadracing på Artic Cirkel Raceway ved Mo i Rana, og Jan Roar Ims var på plass uten teamkompis Oddgeir Havnen for og kjøre. På Mo blir det arrangert dobbel runde, dvs at det ble kjørt finale både på lørdag og søndag. Etter mye innstillinger og finpuss var Jan Roar klar til den første finalen i Superbike klassen på lørdag, med pole position og nesten banerekord (banerekord: 1.30.555) og Jan Roar kjørte inn på 1.30.611 og det er superraskt på den 3753m lange banen.

På lørdagens finale tok han starten knepent foran konkurrenten Carl Bertelsen og det var lenge tett kamp om 1. plassen, men etter halvgått løp hadde Jan Roar distansert de bak med nesten 3 sek. og de andre var ikke i nærheten av å true Nykirkeguttens 1. plass. På 2. plass kom Trond Lervik og 3. plassen tok Carl Bertelsen. Søndagen finale i superbike var det langt hardere kamp om plassene. De andre hadde nok ingen planer om å gi bort 1. plassen uten kamp. og Carl Bertelsen med sin Suzuki hadde en kanonstart og tok ledelsen fra start forran Jan Roar Ims og Trond Lervik. Jan Roar lå bak å lurte i noen runder og bestemte seg for å sette inn støt etter noen få runder og i nesten 220km/t tok han innersvingen på Carl Bertelsen og beholdt 1. plassen til mål. Carl Bertelsen måtte også denne gangen se seg slått av Trond Lervik og ble forvist til 3 plassen.

Etter at 3 NM runder er kjørt i roadracing, leder Jan Roar den grommeste klassen "superbike" ned 66poeng foran Trond Lervik 53 poeng og Carl Berthelsen på 3. med 32 poeng Neste løp for Jan Roar blir allerede neste helg i Karlskoga i Sverige. Da er det Scandinavian Open løp som også vil være en kombinert EM-runde, så her er det duket for mye bra kjøring med noen av Europas beste mc-førere. I SO ligger Jan Roar på en 2. plass sammenlagt, og det har han tenkt til å forbedre!

 

# 51 Jan Roar Ims, Pro-Tuning Yamaha Racingteam.

Jan Roar Ims fra Nykirke er virkelig på hugget for tiden, og fortsatte seiersrekken fra Mo i Rana, under søndagens finaleløp i superbike klassen på Karlskoga Motorstadion i Sverige. Med hele 5,6 sekunders margin til andremann, kjørte han rett inn til øverste trinn på seierspallen, og han leder nå Scandinavian Open sammenlagt med 7 poengs margin ned til svenske Jimmy Lindström.

En svært fornøyd Jan Roar forteller at oppsettsproblemene han slet litt med i starten av sesongen nå er fullstendig eliminert og at racing hjulene sitter som klistret til asfalten. Han fikk en relativt bra start fra Pole Position under søndagens finalerace. Jimmy Lindström kom imidlertid litt bedre ut og tok ledelsen, men den mistet han allerede ved nedbremsingen til første sving da Ims'ern tok en kamikaze nedbremsing. Jan Roar rykket greit fra allerede i første runde, og sikret seg som ovenfor nevnt en bra luke til de neste konkurrentene. Det ble en suveren seier foran de svenske hjemme favorittene Jimmi Lindström og Michael Lorentzon.

Jan Roar leder også årets norske mesterskap med 13 poeng foran Trond Lervik, fra Stavanger, så det blir en spennende kombinert Scandinavian Open, og NM-runde på Vålerbanen ved Elverum 18. august. Sammenlagt leder nå Jan Roar NM Superbike og ligger på andre på andre plass i Scandinavian Open!

 

Pro-Tuning Yamaha Racing Team 17.07.06:

Sånn ser hånden min ut etter hva legene sier er en vellykket operasjon..

Beina er boltet sammen, og leddbånd på over og undersiden er forankret på plass. En av grunnene til at jeg må vente i lang tid med å belaste hånden er at leddbåndene må gro.
Ingen leddbånd = ingen styrke.

Dette er et ultimatum jeg har fått av legene dersom jeg vil ha tilbake samme styrke som før krasjen.. Om ca en uke skal jeg bytte gips og ta nye røntgenbilder, men sannsynligheten for at jeg er ute i minimum to måneder er dessverre stor..

Jan Roar kjørte inn til 5 plass etter å ha kvalifisert seg som nr 8. Jeg hadde 4. kvalifiseringstid etter første tidstrening. Denne tiden sto som gjeldende også etter andre kvalifisering..
Jimmy Lindström som vant løpet i Danmark krasjet ut av løpet.

 

Pro-Tuning Yamaha Racing Team 11.07.06:

SO i Finland var over allerede på lørdag for Oddgeir. En velt på trening endte med et komplisert brudd i høyre hånd.
Oddgeir er nå på Ullevål Sykehus, og vil i morgen (onsdag) bli operert. Etter operasjon venter ca 10 uker med gips, så denne sesongen er dessverre over...

Mer info når Oddgeir kommer seg hjem..

 

Pro-Tuning Yamaha Racing Team 19.06.06:

Nr 2 i årets første NM runde på Rudskogen, Jan Roar Ims #nr 3

Ja da har vi vært og kjørt den første NM for året, jeg har ikke vært og kjørt på Rudskogen før i år så treningen fredag ble min første der for året. Vi brukte hele fredagen til og kjøre mye og finne ut av chassioppsettet. På slutten av dagen så kjørte jeg ned på 59 blank runder, men fremdeles så var vi ikke helt fornøyd med fjæringen. Til lørdagens kval så forandret vi litt til og klarte og kjøre inn til tredje tid ( 58,419 ) Carl Berthelsen tok pole, og Jan Roar tok andre. Sykkelen fungerte bedre og bedre nå men vi hadde problem med at bakdekket ble overvarmet (var 110 grader, det er 20 grader for høyt) dette gjorde til at jeg fikk dårlig feste ut av svingene, sykkelen slapp brutalt sånn at det var vanskelig og kontrollere. Til neste pass så forandret vi litt til på chassiet, men det hete været gjorde at vi ikke kom ned på bedre tider, dessuten ville vi prøve og kjøre race distanse for og finne ut hvilke dekk vi skulle kjøre i løpet. Vel vi hadde 3 spor etter den treningen også så da var det bare og være klar til Søndag.

Starten gikk og jeg kom ut som #5-6 jeg var litt avventede og forsiktig i begynnelsen av løpet pga av dekk opphetingen jeg hadde hatt, men fant ut at jeg måtte høyne litt tempoet for og avansere. Berthelsen tok starten fulgt av Lervik, Solli, Ims og meg. Berthelsen kjørte veldig fort og opparbeidet seg en luke på 4 sek til andremann men etter noen runder så krasjet han, men klarte og sette ny banerekord! Lervik var nå i ledning fulgt av Solli, Ims og meg, Solli kjørte forbi Lervik etter noen runder jeg lå fremdeles bak Ims som hadde bra tempo, så begynte Solli og stikke fra, jeg klarte da og komme forbi Lervik og Ims, jeg tok innpå Solli en del og var bare 0,9 sek bak han men tydeligvis fikk han beskjed om det og høynet tempoet litt, da var det kun to runder igjen og jeg hadde ingen mulighet til og ta han igjen.

Det ble en andreplass denne gang men ingen dårlig plassering. Dessuten kjørte Jan Roar inn til Tredjeplass så teamet hadde stort sett en bra helg. Neste løp nå er Scandinavian Open i Finland 9-10 Juli.

 

Pro-Tuning Yamaha Racing Team 06.06.06:

Hei, ja nå har vi kjørt årets første SO runde..

Det ble 7 plass i Danmark..
Ikke helt som forventa, men lyspunktet var at Jan Roar tok tredje plass!! Gratulerer med fin kjøring! Som vanlig så er det rett på kvalifisering i Danmark, den første kvalen gikk på halvvått der fikk jeg 15 treningstid. Følte at jeg måtte kjøre meg inn på banen så jeg konsentrerte meg kun om og kjøre mest mulig og få den nye banen i kroppen. Til andre kval var det tørt og vi hadde justert en del på chassioppsettet, men ennå var ikke sykkelen topp. I tillegg så strula jeg med og komme inn i det nye banepartiet, klarte og komme meg opp til 10 plass før treningen var slutt ( ikke fornøyd med det!). Jan Roar tok fjerde tid.

Løpsdagen var det opphold og sol på Warm up om morgen så hadde vi også gjort noen forandringer på oppsettet, og da kjørte jeg sju tideler fortere enn på kvalen dagen før.. Følte at jeg kunne bruke sykkelen som den var nå til løpet, så nå var det bare og roe ned og fokusere på og gjøre det best mulig. Vi var klar til start!

Oppholdsvær og sol så det var ingen tvil om dekkvalg, starten gikk og jeg var gjennom første sving som #11-12 , jag klarte og plukke en og en på hver runde og var til slutt oppe på sjetteplass. Nå var det en luke fram til tetklyngen jeg prøvde og kjøre inn avstanden og tok en stund litt innpå dem. Jeg kjørte på jevne rundetider (2 sek under kvaltid) men det var vanskelig og komme nærmere, jeg innså vel at dette ikke ble noen topplassering...

På nest siste runde gjorde jeg en feil som kostet meg 2,5 sek dette gjorde at jeg ble passert på siste runde og dermed ble det sjuende plass denne gang...

Nå får vi bare prøve å fokusere på neste løp, som er første NM runde på Rudskogen (16-18 juni).

 

Pro-Tuning Yamaha Racing Team 14.05.06:

Hei, litt sent ute men...

Ja vi har nå vært i Sverige og testet. Vi kjørte treningsleir og var med på 1 SM runde på Anderstorp. Var et ufyselig vær så det ble mye regnkjøring, til Kvalen så tok Jan Roar pool med sin Yamaha R1, jeg var ikke så heldig, kvalet som #10, hadde veldig store problem med vibrasjon og chatter io forgaffelen og etter kvalen så viste det seg at vi hadde glemt boltene på øvre gaffelbrygge.... Generaltabbe men kun meg selv og skylde på.... Vel, vi fant det ut, men det ble regn på siste kval så vi klarte ikke og forbedre oss. Løpsdagen var det regn. Jeg startet fra 10 startspor og kjørte meg opp på andreplass i løpet av halvkjørt løp, men på den sjette runden var jeg litt for hard på gass og klarte å highside ut på langstrekka..

Så dermed var det kjørt for denne gang, eneste trøst er vel at det kun var SM løp og ikke Nordisk...
Jeg var vel heldig og skadet meg ikke så mye heller. Jan Roar Ims fullførte og kjørte inn til sjetteplass i løpet..

Neste nå er treningsleir på Våler 20-21 mai, og etter det så er det første SO løp i Danmark 3-4 juni.

 

Pro-Tuning Yamaha Racing Team 25.03.06:

Nå er vi snart i gang med sesongen, tirsdag flyr vi til Spania.

Vi skal teste ut syklene på Valencia, vi har nå grovbygget ferdig syklene, etter at vi har vært i Spania skal vi hjem og bygge dem helt ferdig til neste trening som er på Anderstorp i slutten av April. Syklene våre bremser nå rundt 170 hk på bakhjulet uten at vi har åpnet motorene..

Ser ut som det blir mye trening og testing før vi skal kjøre første SO løpet i og med at åpningsløpet i Falkenberg er flyttet til slutten av september, men det kan jo og være greit å få teste litt. Vi har også lagt ut noen bilder av syklene våre.

Vi er dessuten ikke helt ferdig med og lage til Racetraileren vår så vi trenger sikkert tiden for og få den ferdig...

 

Pro-Tuning Yamaha Racing Team 24.01.06:

Oddgeir Havnen og Jan Roar Ims skal kjøre sammen i PRO-TUNING YAMAHA Team.

Vi skal kjøre Scandiavian Open og NM serien.

 

Pro-Tuning Yamaha Racing Team 06.01.06:

Skal Kjøre NM og Scandinavian Open med Yamaha YZF R1-SP
Godt Nytt År!!

Ja da er det bestemt!!

Jeg har fått med sponsorer og er klar til og delta i både Scandinavian Open og NM.
Skal bygge en ny sykkel etter det Svenske/Tyske reglementet som tilsier mye standard parts!! Men tror dette kan bli moro uansett! Vi har gått til innkjøp av Semitrailer og skal prøve å få alt klart til sesongstart.. Det skal også være med en ny sjåfør i mitt team (Pro-Tuning YAMAHA ), den unge og lovende Jan Roar Ims. Vi har fått den nye R1-SP, og den ser bra ut, men det er jo en del som må gjøres for og få den raceklar. Dette er vel muligens den eneste SP som skal gå på bane i Norge... Har hørt visse folk er missunelige på det.. Men slapp av folkens, vi må bytte støtdemper bak og innmat i gaffelen, komponentene som står der er kun laget for veibruk. Innmaten som var i 05 syklene til diverse konkurrenter av meg i 05 sesongen er bedre enn denne....
Det eneste som favoriserer SP'n er at det er Slipperclutch på den. Men nå er det jo lov å bygge om vanlig R1 til SP så det er jo fritt fram for alle. (og det blir faktisk billigere)...
SP'n er 70000,- dyrere enn vanlig R1 og når man i tilegg må byttet mange komponenter så skal vel det si seg selv.......)

Vi kommer tilbake med oppdateringer ang bygging av SP'n.
Vi skal også bygge om en vanlig 06 R1 for en dyktig racesjåfør i Norge så følg med...

 

Eldre nyheter her