Eldgamle Nyheter

 

Havnen Racing. Våler 18-19/6-05 #3

Ja ja... Så har vi vært på Våler og kjørt NM #3, det ble en tredjeplass også... Denne sesongen har nok ikke begynt sånn som jeg ville den skulle gjøre, men tydeligvis så har uflaksen tatt meg i år.. Denne gang var det bare Superbike og Supersport som kjørte i lag med flere bilklasser, Våler er som alltid lunefull når det gjelder været...
Vi begynte og trene fredag på tørt, det var litt regn i luften men ikke noe som gjorde noe. Hadde behov for og få teste på tørt for og få justert inn chassi på sykkelen, på slutten av treningspasset begynte det og regne mer. Jeg var ment og kjøre i depoet men klarte og kræsje, plutselig kom det mer regn og jeg gikk ut i en sving som blir veldig glatt bare det kommer litt regn. Uansett så var det bare kåpeglass og litt i riper i et karosseri som var litt skadet fra før, men jeg fikk en strekk i begge armene mine...
Resten av dagen høljet det ned med regn og vi kjørte alle treninger uten problem. Siste trening denne dag var 1 kval, jeg satte pool position på denne, og håpet nesten på regn hele helgen i og med at jeg ikke hadde fått testet på tørt.. Lørdag morgen var det 2 kval, nå var det tørt, vi kjørte utpå men sykkelen fungerte ikke..
Vi justerte litt på fjæringen men kom ikke ned på akseptable tider kjørte 59,4 og fikk andre startspor.

Vel vi gjorde oss til klar til race, denne sesong har jeg hatt store problem med og starte (vi har byttet utveksling på clutchen... Spørs om det var rett..)
Starten gikk og jeg kom ut som #8..
Jeg kjørte meg oppover og var på en tredjeplass etter 5-6 runder, tok da innpå lervik som lå på andre, men forgaffelen på sykkelen var ikke optimal og jeg fikk en anspent kjørestil, og klarte ikke kjøre fort nok, kjørte raskeste på 59,6 forrige år satte jeg banerekord med 58,68..
Dessuten ble det løpet kjørt totalt 28 sek fortere enn nå....
Dette kombinert med at jeg hadde slått med litt i armene under kræsjen dagen før gjorde at jeg stivnet i underarmene, fra midten av løpet og til slutt så fikk jeg bare dårligere tider og endte på en isolert tredjeplass...

Petter Solli vant løpet og Trond Lervik kom på andreplass, gratulerer disse to med meget god kjøring, Trond har forøvrig støtte fra Havnen Pro-tuning og det er gøy og se at det går framover med han!! Gratulerer trond!!

Nå har vi ferie fra løpskjøring helt fram til den 12 august, da skal vi kjøre dobbelrunde på ACR ( Mo I Rana ) Vi skal trene en del før den tid på Våler og Rudskogen, kanskje vi reiser til Bike Week i Karlskoga og trener litt der..det er vært litt rart og ikke vært med i scandinavian Open i år....

Sammenlagt i NM:

1. Netland   60 p
2. Lervik       56 p
3. Bertelsen 42 p
4. Havnen    36 p

 

Havnen Racing. Rudskogen 5/6-05

Krasj og null poeng!!
Dessverre så ble det kræsj og null poeng på dette løpet...

Vi trente på regn hele fredag og lørdagens tidskval gikk på regn, her satte jeg pool position tid på begge kvalikene.
Fram mot løpet på Søndag klarnet det opp og det ble tørt til løpet, under warm up så vi att det rant vann inn i banen som vanlig etter lang tids regnvær etter langstrekken. Men ellers var banen fin og tørr, jeg fikk en elendig start da jeg måtte holde igjen etter at jeg nesten hadde tjuvstartet (jeg var sikker på og få tidstillegg) var ut som #6 og klarte og kjøre meg oppover i feltet etter seks runder lå jeg på andre plass og hadde allerede notert raskeste rundetid av alle ( 58,9) på den ikke optimale banen...

I syvende runde var jeg omtrent i hekken på Lervik og hadde plan om og kjøre forbi han på neste runde. Jeg bremset meg helt opp i ryggen på Lervik, men samtidig var jeg litt for nær og jeg kom meg ikke skikkelig tilbake i sporet før jeg skulle gå inn i svingen hvor det lå vann...

Jeg kom en halvmeter for langt inn på vannet og det var nok til og få kjempeslepp på begge hjula, jeg klarte faktisk og få tilbake kontrollen på sykkelen men samtidig var jeg kommet nesten ut av banen.
Jeg klarte ikke og rette opp nok og gikk sidelengs ut på grusen, dermed var løpet kjørt!!...

Veldig dumt..lei meg og sint på meg selv for at jeg gjorde en liten tabbe, men dette er glemt jeg ser fram mot neste løp på Våler 18 juni.

Havnen Racing. Rudskogen 8/5-05

#2 og ny banerekord 58,49.
#2 ! NM Runde Rudskogen 8 mai. Ja så har vi kjørt årets første løp, det ble en andreplass..ikke helt etter forventningene men vi får komme sterkere tilbake.!!Vi var på plass på Rudskogen Onsdag 4 mai for og teste dekk og bane før løpet, det ble lite med kjøring da vi fikk motorhavari på sykkelen. Vi hadde en motor som bremset 186 hk på bakhjulet og trodde vi sto godt rustet til løpet...men den gang ei, vi fikk lånt en standard motor til R1 og monterte den på Torsdag denne utvikler mellom 160-165 hk på hjulet + mindre moment så det er stor forskjell mot den som er trimmet.

Vi kjørte trening på fredag og hadde greit tempo, konsentrerte oss om og få chassis 100% innstilt for og kompensere for den effektsvakere motoren..
På lørdag så var det kvaltrening og etter den første kval hadde vi pole position med tiden 58,7 var ikke så ille det.
Netland 58,8 og Lervik 58,9, tett fulgt av bertelsen på nesten samme tid.
Vi gjorde noen småjustering på chassi for og prøve andre løsninger men sykkelen ble litt mer ustabil, likevel satte jeg pool med tiden 58,68 men uansett så var dette bra hitill.
På Søndag så det ut til at vi skulle få tørrvær på racet, inntil 10 min før vi skulle ut...da kom det noen dråper men vi kjørte ut på slicks. Det var litt vått på deler av banen, men ikke noe som gjorde noe.
Jeg fikk en dårlig start og var ut som #4, Netland tok starten. Jeg kom forbi Lervik og begynte og ta opp jakten på Bertelsen som lå bak Netland, jeg kom i kapp med Bertelsen etter noen runder og prøvde og komme forbi han, noe som er veldig vanskelig med så lite motorkraft..

Jeg prøvde og bremse forbi han en par ganger men driftet ut av sporet begge ganger...Jeg måtte forbi han så fort som mulig sånn at Netland ikke fikk for stort forsprang, jeg klarte og bremse forbi han på langstrekka og begynte da og hente inn igjen Netland, jeg tok inn flere tideler på runden men opphentingen min hadde kostet både dekk og krefter så det var for langt fram. Netland sin sykkel har også 193 hk på hjulet mot min som nå hadde 160-165 hk...

Under jakten så satte jeg ny banerek med tiden 58,49.
Jeg gratuler Netland med seieren og kommer sterkere tilbake, vi skal nå bygge opp ny motor til neste løp den 4-5 juni på Rudskogen.

Havnen Racing Lærdal 31/3-05

Hei! lenge siden jeg har vært her nå...
Har vært i Thailand på trening og som instruktør på Race Camp.no.
Dette var en kjempehyggelig tur med mye nye trivelige folk og mange av mine gamle venner.

I Thailand kjørte jeg på min gamle SO R1 som er solgt til Roar Torrissen og bla bygget om til Superbike med mye stæsjdeler på, i tilegg kjørte jeg på Lars Erik Skansen sin R6, og litt Marius Høston sin 04 R1.

I påsken var jeg på Valencia og kjørte, dette var en trening som ble organisert av yamaha Europa, kjørte med min egen Superbike som har blitt litt modifisert siden i fjor. Brukte tiden til og finne ut av nye chassiinnstillinger da vi har byttet Svingarm og fått ny setting i forgaffel.
Neste test blir på Anderstorp uken før første NM, innen den tid skal vi ha opp motoren og putte litt 05 deler inn i den!!

Det ser ut som det kun blir satsing i NM i år og ingen SO, dette litt for at jeg er sur for at det ikke ble samme reglemang i Norden.. Men derimot så har jeg fått hjelp og spons fra en kjekk kar fra Trondheim som gjør at vi skal kjøre et VM løp i Superbike i år!! Vi kommer også tilbake med info om dette og hvor og når.

Havnen Racing Lærdal 10/1-05

Hei alle sammen, lenge siden jeg har skrevet men det viktigste er å vinne ikke skrive mest her...

Godt Nytt år forresten...

Jeg skal kjøre NM Superbike for Yamaha Scandinavia i år.
Vi skal bygge videre på den R1 vi vant NM på i fjor.
Av sponsorer er det stort sett det samme ( Yamaha, Dunlop, Lerum, GMM, som hovedsponsorer) alle mine sponsorer på utstyrssiden er med som før også.

Skal bli moro og kjøre i år også, men nå er det jaggu på tide noen klarer og ta fra meg NM gullet 8 år på rad er nok!!! ( hører du Netland....)
Jeg reiser til Thailand for og være instruktør og kjøre litt der nede på min gamle SO sykkel som er solgt til Roar Torrissen ( en sykkel vi forøvrig nå har bygd opp til Superbike spec på chassi).
Skal bli koz og vere med team Sevaldsen der nede, jeg var der for to år siden også så det blir nok bra.
Vi skal som sagt supporte Trond Lervik i NM og muligens SO i år, i tilegg vil vi supporte Roy Fjeld litt som har kjøpt og kjørt en god sesong allerde i NM SB med min gamle R1-02 modell.

Vi skal også lage ny webside...( den skulle vært klar for lenge siden, men bedre sent enn aldri..)
Gjesteboken blir stengt inntil ny side er oppe...
Mvh Oggy

Havnen Racing Lærdal 11/11-04

Trond lervik har fått support av Yamaha Scandinavia gjennom Havnen pro-tuning. Vi skal vere med og fronte han gjennom NM Superbike og muligens Nordic Superbike. En annen sjåfør skal også muligens få support gjennom oss...vi kommer tilbake med hvem det er. Når det gjelder Havnen sjøl så får vi se hva som skjer, ingenting avgjort der heller.....Kanskje bare sitte på sidelinja og piske opp sjåførane mine hvem vet....

Ser Netland har skrevet om meg på siden sin "silly season" kan Carl kjøre VM kan faen meg også....har han hørt seg sjøl i drømme????han får nå først kjøre Nordisk før han maser om det....

Han har fremdeles #2 på sykkelen.....
Vi kommer tilbake med mer info snart.

Mvh Oggy

Havnen Racing Lærdal 17/9-04

Norsk Mester i Superbike 97,98,99,00,01,02,03,04
Banerekord på Rudskogen og Våler 2004
Beklager har ikke skrevet etter siste løpet vi kjørte for sesongen...
Reiste til Tyskland på Messe og besøk til min venn i Munchen, Thomas.

Vel vi reiste til Rudskogen i håp om og kunne kjøre fortere enn vi gjorde sist men det gikk ikke..
Det ble andreplass i løpet, Netland vant.

På fredag kjørte vi opp noen gamle dekk vi hadde liggende, vi hadde et godt oppsett på sykkelen og kjørte bare for og teste litt.. På Lørdag var det klart for tidstrening og vi reiste i god tro, men etter en halv runde så løsnet ekspansjonstankene for bensin og kjølevann disse datt imellom bremseslangene og framskjermen så jeg var bare nødt til og kjøre i depot for og fikse dette. På den tiden det tok og ta av kåpene og feste dem igjen så kom regnet, jeg ble ganske oppgitt der og da for dem andre hadde fått satt sine tider på tørt....Jeg kjørte noen runder på slutten av passet og fikk 12 tid ( tredje sist!). Vel jeg håpet at det skulle bli tørt til siste kval, men det ble jammen regn på den også....Var bare og innse at det ble 12 startspor, var egentlig godt at NM var avgjort før dette siste løpet. Men var nok litt sur for at det gikk så dårlig på kval for det er jo alltid moro og prøve og vinne...

På warm up Søndag var det også regn men utover dagen så ble det bedre. Det var faktisk mye gambling på dekk men vi satte på slicks hvilket skulle vere det rette. Banen hadde fremdeles noen våte flekker et par plasser, starten gikk og jeg kjørte meg opp til 2 plass på 4-5 runder men Netland som tok starten hadde da et forsprang på 7-8 sek, jeg prøvde og ta inn på han men det er ikke så godt og ta inn så mye så lenge han kjører fort og uten feil. Jeg var også litt umotivert etter den bedrøvelige kvalen så jeg resignerte på en andreplass...

Dette var også det siste løpet for sesongen og jeg vil med dette takke min mekaniker Lars Martin Johansen som har vært uunværlig i sommer.
Stor takk også til Ivar Husdal, Hans Olav Hellesø, Tor Anders Offerdal, Geir Sørensen, Trond Nundal, Asbjørn Standnes, Jan Ivar Skilbrei, Anders Flæte og Jens Henry Olstad!

Uten dere så hadde det ikke blitt noe NM Gull !!
En Spesiell Takk til mine Sponsorer på Hjemmefronten som gjør det mulig for oss og dra den lange veien til Banene hver gang :
Kurt Lerum Transport Kaupanger.
Lerum Fabrikker/Konserves Sogndal/v Jan Petter Vadheim.
Tømrarservice/v Sveinung Tenold.
Gjøvik Maskinering og Montasje (GMM) /v Jørn Kirkeby.

Disse sponsorene har gjort det økonomisk mulig og gjenomføre !!


Tusen Takk
Nå får vi håpe at vi får litt support også til neste år, det er mye som tyder for at det kun blir kjørt NM sesong neste år.
Om et til to år så kommer jeg nok mest sannsynlig til å stoppe og kjøre aktivt....

Havnen Racing Våler 23/8-04

Oddgeir Havnen Superbike Mester 8 år på rad!
Norsk Mester Superbike 2004!!
Ny banerekord 58,68 og vant løpet!

Ja så klarte jeg det jammen i år også, hadde faktisk ikke trudd det skulle være avgjort før siste løp var kjørt...
Ja vi reiste til Våler og visste jeg kunne bli NM Mester hvis jeg kom i mål og fikk 5 poeng, men har aldri vert min intensjon og "safe" i mål poeng. Sist vi var på Våler så fikk vi ikke justert sykkel optimalt så vi startet morgentrening på fredag med og prøve nye oppsett, men sykkelen var veldig rar og kjøre når vi undersøkte nærmere så viste det seg at noe hadde røket på støtdemperen det gikk ikke og justere returen. Vi skiftet demper til neste trening og da var sykkelen noe annet og kjøre ja. Vi fikk et bra oppsett på sykkelen og på kval fredags kveld så tok jeg pole med tiden 58,84, Netland var andre med 59,21. Jeg visste vi måtte jobbe med ting og tang til neste kval på lørdag for tiden kom nok til og gå ned..
Netland tok pole lørdag med tiden 58,58 vi prøvde en annen type bakdekk men kom ikke ned på tiden vi kjørte fredag..

Da var det bare og gjøre klart til løpet søndag, warm up'en gikk på opptørkende bane så det ble ikke noe mulighet for mer testing. Netland tok starten i løpet jeg var ut som #3 jeg avanserte til andreplass føre en runde var gått, Netland fikk en liten luke til meg, jeg klarte og kjøre den inn igjen i løpet av noen runder, samtidig begynte det og regne litt på gamle delen av banen men heldigvis ble det ikke noe av det. På dem første rundene var det mye krasjing også det var tre gulflagg soner ute på samme tid!! Vi kjørte veldig fort helt fra start ( vi lå på 58 tider gjennom halve løpet!) I runde #10 satte jeg ny banerekord 58,68. Jeg lå bak Netland til det gjensto 6 runder bremset forbi han da og klarte og øke forspranget helt til mål, jeg synes selv at dette er det beste løpet jeg har kjørt i år ( kanskje et av det beste i hele min karriere...) Neste og siste løp for sesongen er NM- Rudskogen 11-12 september.

Vi valgte og stå over den Nordiske SO runden som gikk på Våler samtidig som NM dette pga at i den serien må vi bruke en annen sykkel som er mer standardbasert. Og kjøre to sykler som er så forskjellige fra hverandre på samme dag/løpshelg synest jeg er veldig vanskelig og med bakgrunn av at jeg ikke hadde noen sjans og ta medalje i SO så valgte jeg dette. Jeg var redd det kunne ha påvirket mitt løp i NM og dermed sette NM tittelen min i fare.

Havnen Racing 4/8-04

#3 Scandinavien Open Karlskoga- Sverige.

Vi har kjørt fjerde løp i SO og der ble det pallplass men er ikke helt fornøyd lå på andreplass hele løpet intil siste runde og fire svinger før mål, jeg gjorde en feil og bremset litt for seint inn i "eie"kurven og der ble det plass på innsiden til Per Johansson som klarte og gå forbi og ta andreplassen..Christer miinin vant løpet. Vi fikk sykkelen til og fungere bra på kval her, hadde fjerde tid etter første og femte tid etter andre kval (1.08.2) Karlskoga er en bane som jeg liker veldig godt og kjøre på men denne gang så holdt det ikke til seier, er også stor forskjell og kjøre denne standardsykkelen jamført med en Superbike på denne banen men vi prøvde og få justert chassi så godt det lot seg gjøre..Dumt at jeg krasjet i Finland da jeg hadde ligget topp tre i sammendraget ..nå ligger jeg som #6 i sammendraget og skal jeg vinne denne tittelen nå så må det skje et under tror jeg..

Neste SO løp nå er Våler den 22 august.

Havnen Racing 27/7-04

#1 og #2 i Mo i Rana ACR.

Reiste til Mo med litt spenning ja..Har ikke fått testet den nye R1 der oppe så vi visste at det kom til og bli litt jobb med chassioppsett. Vi brukte Torsdag til og få teste så mye som mulig, og det viste seg også at det kom til og bli problem med og finne et bra oppsett. Sykkelen var veldig nervøs og vi hadde problem med feste både bak og framme.
Vi prøvde forskjellige ting men hadde stadig problem med urolig sykkel spesielt ut av kurvene, rundetidene var et sek bak det vi kjørte i fjor med den gamle R1...I motsetning til oss så hadde netland fått sin sykkel til og fungere og han kjørte veldig fort på Kval (var under gjeldende banerek) Etter første tidstrening lå jeg altfor langt bak vi prøvde og forandre oppsettet og fant nok løsning på en del av problemene..På siste kval prøvde vi også forandring men det ble nok til det verre..

Da var det bare og gjøre klart til første løp, vi gjorde nå om på oppsettet igjen. Starten gikk og jeg var ut som #3 etter Netland som tok starten og Lervik #2. Netland kom halve banen så krasjet han! jeg ble litt forundret da ja, jehg gikk forbi Lervik og kjørte mitt eget løp og vant med 15 sek, men rundetidene var på 1.32 og det er for seint med en Superbike... Til warm up søndag fikk vi testet mer og sykkelen fungerte bedre, var bare og lade maks foran siste løp da...

I løp #2 tok også Netland teten og jeg var #2 jeg kjørte forbi Netland etter en halv runde og kjørte i ledelse nesten hele løpet, sykkelen fungerte bedre også men rundetidene var ikke bedre enn 1.31.4.. jeg valgte et soft bakdekk til løpet fordi det hadde regnet litt tidligere..skulle ikke ha gjort det for det ble slutt på feste for meg når det gjensto tre runder.. Netland lå like bak hele tiden og han kom forbi på nest siste runde, jeg hadde ingenting og svare med da og han vant og jeg ble #2.. litt surt men jeg har en solid ledelse i NM så det var nå greit som det var. Neste NM for oss nå blir på Våler den 22 august..

Havnen Racing 14/7-04

Crash Scandinavien Open Alastaro Finland.

Perkele !!! Var ikke noen god tur til Finland nei... Det så ut til og bli en god helg med tredje treningstid kun med to finner foran meg. Torsdagens trening brukte vi til og finne et oppsett på sykkelen, Fredag finjusterte vi og følte at ting falt på plass kjørte rundetider ned mot det vi har gjort før med R7. På første kval Lørdag var det tørt og jeg tok tredje tid kun med Maikola og Korphiao foran meg. Siste kval gikk på regn så det ble bare testing for og se hvordan sykkelen virket på regnet.

Warm Up på Søndag gikk på halvt tørt og halvt vått så det ble bare og kjøre for og se at alt virket. Til løpet så var det helt uråd og vite om det ble regn eller tørt, vi satte slicks på sykkel og kjørte ut på det. Banen var opptørkende med nesten halve delen tørr så jeg satset på Slicks.

Starten gikk og jeg kom ut som #2 bak Maikola. Da vi kom til 180 gradersvingen som var det mest kritiske stedet på banen nå, det var kun et 80cm bredt spor hvor det var tørt! Under innbremsingen hørte jeg det skrapte i asfalten rett bak meg, det var Prang som bremset seg overende på det vanskelige føret. Han fikk armen sin inn i bakhjulet til Korphiao(au!) som han også tok med seg i krasjen. Prang brakk armen.
Utgangen av denne svingen var vanskelig og kjøre, det var veldig smalt spor som var tørt og med flekker som var våte. Jeg og Maikola lå et halvsek fra hverandre og på 8 runder hadde vi en luke til tredjemann på 13 sek! Da skjedde det fatale! I utgangen av denne 180 graders svingen fikk jeg en high sider. Jeg prøvde så godt jeg kunne og holde sykkelen på hjula men til slutt skled også framhjulet under meg da jeg kom på det våte partiet med det også. Det var det.

Kom ikke i mål denne gang (sist jeg krasjet i løp var i 2000, tror jeg.) Ble 0 poeng nå, skikkelig surt!!! Hadde jeg kommet i mål som #1 eller 2 så hadde jeg ligget på 2 eller 3 i sammendraget...
Men vi får komme sterkere tilbake i Karlskoga. Det er tross alt 75 poeng til og slåss om og mye kan skje...

Neste løp nå, er NM i Mo i Rana 24-25/7. Helgen etter er det SO i Karlskoga.

Havnen Racing 6/7-04

#1 Rudskogen NM Norge

Så ble det seier nok en gang på Rudskogen og det føltes godt!! Vi hadde i utgangspunktet et godt oppsett på sykkelen etter første runde da vi satte banerek. Så vi ville prøve og teste ut noen nye oppsett, men vi kom ikke ned på den tiden vi hadde under første NM. På warm Up søndag morgen testet vi ut det oppsettet vi hadde og det kjentes nok som det beste ja... Det så ut som det skulle bli tørrvær løp men den gang ei.. 15 min før løpsstart så høljet det ned og det var bare og ha på regndekk.. Jeg startet fra 2 startspor og var ut som #2 lå bak Netland en runde gikk så forbi og opparbeidet en luke på ca 8 sek, på siste runde ble jeg heftet nesten 4 sek pga varvinger så det var godt og ha den luken....

Havnen Racing 28/6-04

#2 NM på Våler Norge

Vi har kjørt den andre runden av NM på Våler, treningene gikk som vanlig på vekslende regn og tørt. På kval fikk jeg andre treningstid, Netland tok poole. På løpsdag så det ut til og bli tørt men det begynte å hølje ned når vi skulle kjøre løp. Vi startet på regndekk, jeg var ut som #3 etter Lervik og Netland, tok Lervik etter en runde og prøvde og henge på Netland, det ble et bra tempo men jeg klarte ikke helt og henge på Netland... så jeg kom i mål som #2..

Havnen Racing 15/6-04

#4 Scandinavien Open Falkenberg, Sverige.

Har vært og kjørt det andre løpet i årets SO.

Fredagens treninger gikk på blanding av regn og tørt så det ble bare å bli kjent på banen med R1. Lørdag startet med tidstrening og der ble jeg #6 vi har jobbet mye med chassioppsett på denne R1 (er en annen sykkel enn vi kjører med i NM Superbike, denne er mer standard basert, Standard bremser, gaffel, baksving, motor etc..) Jeg har fått for lite kjøretid på denne synes jeg (men man får ikke tid til alt heller) Jeg er vel ikke den flinkeste til å hoppe fra sykkel til sykkel tror jeg, trenger tid på en sykkel for å føle meg komfortabel.. Som sagt vi forandret på chassi til kval #2 og kjørte da fortere og gikk opp til 5 treningstid (43,214 poole position var 42.651)Sykkel var bedre men jeg var ikke fornøyd, vi forandret mer på chassioppsettet og på warm up trening søndag kjørte jeg 43.00 og jeg følte meg mer komfortabel på sykkelen..

I løpet kom jeg ut som #5 jag lå bak Harri Maikola og Kim Jensen i to runder og kom så forbi dem, jeg hadde da en avstand fram til dem to i tet på 1,2-2,1 sek under 5-6 runder, når varvingene begynte så tapte jeg mye tid, var skikkelig uheldig under varvingene og desverre så ble en fører som jeg varvet dyttet av banen...( Falkenberg er en ekstrem vanskelig bane og kjøre forbi på.-.)30 startende på denne bane er for mye !!under varvingene ble jeg liggende bak tre stykker en hel runde, jeg hadde 3 sek til Kim Jensen som lå som #4 men han tok meg inn igjen pga disse varvingene, dessuten begynte jeg å bli sliten da jeg har vært plaget med en forkjølelse infeksjon en par uker som ikke helt har slippet taket, klarte ikke å svare på Kim og kjørte inn som #4 i dette løpet....skulle hatt tredje da hadde jeg vært fornøyd, men føler at jeg har blitt mer vant til sykkelen nå og håper og kunne vinne løp i Scandinavien Open også snart. Min beste rundetid i løpet var 42.384 det var nest raskest Per Johanson som vant kjørte 42.321.Neste løp nå er NM på Våler den 25-26 juni ( Superbike og Supersport 600 i lag med noe bilopplegg fra STCC)

Havnen Racing 6/6-04

#1 NM Rudskogen, Norge og ny Banerekord på Rudskogen 58.6 sek

Hei! Ja jeg vant det første NM løpet..
Dette føltes godt nå, og sykkel fungerte meget bra hele helgen. Vi kjørte nå med SuperBike sykkelen som vi har vært og testet en del på Rudskogen og fått et bra oppsett på den. Fredag var det ikke så bra vær så vi hadde ikke så bra rundetider da, men vi fikk nå satt sykkelen skikkelig i ordning.. På Lørdag var det tidstrening og jeg kjørte da 58.309, og det er halvsekund under banerekord! Jeg følte at alt stemte bra da. Netland hadde 2 tid på 58.576. På kval to så virket det som banen var litt glattere, men jeg kom ned på 58,4...

Jeg startet fra Pole position Søndag og kom ut som #3 lå bak Netland og Lervik. Jeg lå bak dem i to runder også kjørte jeg forbi begge to i enden av langstrekka. Jeg prøvde å kjøre så fort jeg kunne for å muligens opparbeide meg en luke til Netland, og det klarte jeg.
Jeg ledet med 5,5 sek når Netland kræsjet fra en andreplass.. Kjørte inn til min første seier for dette året og det føltes godt at alt fungerte denne gang! #2 i løpet ble Trond Lervik og #3 ble Carl Berthelsen..

Neste løp er Scandinavian Open på Falkenberg nå til helga (12-13/6). Håper vi får det bedre til enn i Danmark..
Havnen Racing

Havnen Racing 23/5-04

# 7 Scandinavien Open - Danmark..

Hei ja...
Sorry for at jeg ikke har skrevet på en stund... Sender samtidig en hilsen til dem som gidder og lese om meg og er interessert i det jeg driver med.
Tusen takk for det!

Vi har nå kjørt første løp for sesongen. Dette ble kjørt i Danmark og dermed med Super Stock sykkelen som er godkjent for reglementet i Scandinavien Open. Vi startet rett på kvalifisering lørdag, hadde ikke kjørt en meter med denne sykkelen før så det var spennende. Og det ble det....#10. Etter første kval vi hadde problemer med forgaffel. Det tok dessuten tid å lære seg banen som var ombygd og forlenget med 800m fra året før. Til andre kval begynte det og regne så det var umulig for oss og forbedre tidene. Endte som #6 på den kvalen. Vi hadde fremdeles ikke fått testet nok ang fjæring. På warm up søndag morgen prøvde vi og få testet det ut, men var fremdeles ikke fornøyd. Vi senket oljenivået i gaffelen enda mer og gjorde sykkelen klar til løpet. Det er en veldig vanskelig bane og kjøre forbi på, så starten er veldig viktig. Og for meg som startet i tredje rekke så var det ikke så oppløftende. Vel, starten gikk og jeg var ut som #8. Jeg følte at sykkelen fungerte mye bedre nå og kunne matche rundetidene til dem som var i tet. Jeg tok innpå dem foran og hadde en god rytme. Etter 7 runder begynte bremsene og jukse jeg måtte ta i alt jeg orket for og få bremse, og måtte dermed flytte bremsepunktene mine. Etter dette tapte jeg litt og litt til dem foran og endte til slutt som #7 i mål. Dette løp er unnagjort og jeg vil se framover til NM på Rudskogen 4-6 Juni. Der skal vi kjøre med Superbike R1.Vi har dessuten en jobb og gjøre for og få Super Stock biken optimal til helgen etter for da er det neste runde i Scandinavien Open på Falkenberg i Sverige.

Havnen Racing

Vi har nå bygget nesten ferdig Superbike R1 vår og den bremser nesten 180 hk i benken, har vært i Sverige og Rudskogen og testet den og det virker lovende. Vi kjørte løpsimulering på Rudskogen og var meget fornøyd med tidene, vi hadde heller ikke fått montert slipper Clutchen vår til da, så den var litt urolig inn i svingene. Dette har vært en hard vår med å bygge sykler. Det blir mye stress med å bygge to sykler når vi får dem i midten av mars. Vi har hittil kun fått testet med Superbiken. Super Stock sykkelen som skal brukes i Scandinavien Open har vi ikke fått testet ennå.

Havnen Racing 4/4-04

Hei, vi har nå vært i Frankrike og testet den nye R1.
Vi har ikke fått gjort noe med motoren ennå så den var standard, men vi har montert på Öhlins gaffel og demper så vi fikk testet litt på chassi. Sykkelen har en sterk motor, men har nok tapt litt av bunndraget pga den korte slaglengden... Vel nå er det snart påske og da blir det motorbygging, er ikke sikkert vi får alle deler på plass før påske så da blir den lovlig sent ferdig....

Neste testing nå blir Anderstorp i midten av April.

Havnen Racing 3/3-04

Havnen kjører både NM og Nordisk Superbike.

Denne helgen (5-7 mars) er vi å treffe på Yamaha stand på MC messen i stavanger.
Nå er snart sesongen i gang og det er nå bestemt at vi skal kjøre både Nordisk og Norsk Superbike ! Vi skal bygge to R1-04 modeller, den ene er testet i benken (klikk her for å se graf). Det hart vert mye tull mht til NM i år, det er ikke avklart ennå hvor mange løp vi skal ha i NM!! Bra det til og være mars måned...

Vel vel, jeg gleder meg ihvertfall til å kjøre den nye R1 !! Vi skal på test i Frankrike i slutten av Mars med Yamaha Europe, den testen blir med nesten standard sykkel da vi ikke får eksosanlegg fra Akrapovic før til påske. Neste test blir Spania i påsken forhåpentlig med det meste av utstyr på syklene (Vi skal som sagt bygge to, en etter Superstock reglement og en etter Superbike FIM reglement)

Vil også rette en stor takk til årets sponsorer som gjør dette mulig.

Havnen Racing 7/1-04

Hei alle sammen..

Lenge siden sist nå, godt og ha ferie og slappe av også.
Vi har byttet fra Michelin til Dunlop for denne sesong og det har kommet til noen nye sponsorer (se sponsorsiden).

Vi får ingen sykkel fra Yamaha før i februar en gang så det blir sikkert hektisk å få klargjort den til testing før det braker løs til sommeren. Ang Nordisk Mesterskap så kommer vi nok ikke til å kjøre det hvis det ikke blir forandring i reglementet som tillater at vi som vil satse med 1000ccm kan bygge om disse til Superbike..

Det føles litt dumt som det er nå å måtte ha en gammel 750 rekkefirer eller en V-twin for å kunne bygge en skikkelig Superbike, skulle tro det går å følge trenden og åpne for FIM sitt internasjonale reglementet som har blitt en suksess ...

Er ikke rett mener jeg å sette en tilnærmet standard 1000ccm opp mot dem som kan bygge skikkelige Superbike's etter gammelt reglement...

Havnen Racing 18/11-03

Havnen Racing boikotter Nordisk Superbike!!!! pga reglemang !!

Hei alle sammen. Jeg skal kjøre ein YAMAHA YZF R1-04 i norske Superbike, vi skal desverre ikke kjøre den nordiske Superbike serien til neste år pga det dustete reglemanget som svenskene har stelt i stand( dem vil nekte for 1000ccm superbikere og bruke super stock reglemang på dem og vanlig reglemang på 750 og twin....forstå det hvem som vil, i Norge kjører vi etter FIM sitt 04 reglemang og det burde dem ha gjort også. Super stock er dessuten en rekruteringsklasse for superbike med aldersgrense på 24 år !!!!)Det største problemet er at vi må ha to sykler som er ulikt oppbygd, har forskjellige dekkdimensjoner og er ulike og kjøre, med det budsjettet vi har for 04 så går det ikke!!!Vi kommer tilbake med mer info om litt...

Havnen Racing 2/10-03

Hei tenkte eg skulde skriva litt no.

Ette løpe pao våler så var eg på røntgenkontroll med foten..Da blei rett pao oprasjonsborde da....beina sto i alle vinklar inni dar no har eg gips som eg ska gå med i to veker ti utan og belasta foten, so ska eg gå ei veke til og av med gipsen. Da får mi håpa at alt er grodd greit...

Vil ti att å køyra litt Super Motard og Cross..men litt mindre satsing.....kan ikkje ha meir skade no.

Våler Norge 21/9-03

Oddgeir Havnen - Norgesmester Superbike 2003 på YAMAHA YZF R1

Dette føltest godt!!
No har eg teke min sjauande strake NM tittel i Superbike Road Racing.
Eg møtte opp på Våler litt usikker denne helga pga av at eg på Laurdag ( 13/9 ) kjøyrde Super Motard og braut tre bein i høgrefoten, var på sjukehus og fekk gips laurdag kveld. Prøvde så godt eg kunde å vera heilt i ro til Torsdag dao eg skulle få ein ny mindre gips, det såg faktisk ut til at Netland skulle trekka det lengste strået om NM tittelen i år...

Me starta med fritrening fredag morgon på Våler, var ikkje så godt å kjøyra med foten i den tilstanden, rundetidene mine gjekk opp eit sekund mot normalt.Eg prøvde å kvila foten så mykje som mulig og vera fit for fight til kval som gjekk fredag ettermiddag. Eg fekk 4 tid på kval ( Netland, Sundby og Skoglund føre meg) vel var berre og prøve og gjere det beste ut av da pao laurdag..

Laurdag morgon skulle mi kjøyra kval #2 men den blei utsett 1,5 t pga av sterk skodde, da var ogso dårlig sikt og halblaut når mi kjøyrde, så tidene lag 7-8 sek over det so er normalt på tørt.

Mi var klar til løp og kjøyrde prøvestart uten problem, når starten gikk fekk eg hjulspinn på sykkelen og den gjekk mot høgre eg måtte sleppa gassen med ein gong for og ikkje kjøyra i nokon samtidigt glapp eg fotkvilaren med den dårlige foten og måtte i tilegg setta foten ned for å ikkje krasja ( da var ikkje noke godt..) eg var ut som #11 og detta var katastrofe, eg måtte ha ein andreplass for å forsvara tittelen min. På fire rundar var eg kome opp på andreplass, trur ogso Netland blei litt stressa av det for han heldt på og krasja, eg kjøyrde forbi netland og låg i ledelse 4 rundar då han kom forbi att, han prøvde då og holde igjen med å bremse tidlig og sperre meg inn i svingane slik at Sundby hadde sjans til å ta oss igjen( hvis han hadde komme i mellom meg og Netland så hadde Netlkand vunne NM...
Heldigvis så lykkast ikkje taktikken til Netland seg eg holdt andreplass inn til mål og kunde ta mitt NM Gull #7 på rad !!. Eg var veldig glad for å klara dette no spesielt og for at eg hadde skada meg i foten, eg sette skikkelig pris på denne NM tittelen ogso for at eg tok den på YZF- R1...Eg har og kjøyrt mitt siste løp med denne R1 eg har brukt i årets NM den er seld og skal gå i neste års norske Road Racing løp.....
Einaste eg veit er at eg kun skal kjøyra med 1000ccm maskiner neste år.....

Karlskoga-Sverige 6-7/09

Vant Finale heat og siste løp med YAMAHA YZF R7....

Vi har kjørt Finaleheatet i Scandinavien Open denne helg, jeg behøvde egentlig ikke å kjøre for jeg var jo mester etter nest siste på Våler for to uker siden. Men men er jo greit å kjøre hele serien for å vere sporty.. Dette var som sagt det siste løpet jeg kjørte med min R7 som har vert trofast og gitt meg NM titler ( 2000-2001-2002 ) og Nordiske titler 2001 og 2003 fra nå av blir det kun 1000 kubikkere på meg i Superbike.

Vi startet å trene fredag og prøvde å pushe litt for å se om det gikk an å gjøre noe med banerek.. vart en liten kræsj i go kart svingen da uten noe nevneverdige skader...

Lørdag tok jeg pole position på begge kval, vi prøvde med litt forskjellig fjæringoppsett men ble ikke noen bedre tider av det denne gang. Vi hadde og litt problem med en bremsekloss som hang og gjorde at forhjulet gikk tregt rund(fikk fikset det om lørdag kveld). På søndag kjørte vi warm up uten noe større problemer og var klar til race.

Jeg fikk en kjempedårlig start, var ut som #6 men kjørte meg opp i ledelse etter fem runder, jeg prøvde å få gode rundetider men klarte ikke å komme ned mot noen banerek men noterte løpet raskeste rundetid, lå i tet og kontrolerte løpet inn til mål med en ledelse på 3 sekunder foran Christer Miinin og Dag Steinar Sundby Harri Maikola ble #4. får håpe det går veien på siste NM løpet på Våler nå den 20 sept også.

Havnen - Nordisk Mester i Superbike 2003 !!

#1 S0 #2 NM Våler 24/8-03

Vi har vært og kjørt Nordisk og Norsk Mesterskap på Våler denne helgen, jeg vant løpet på Søndag i Nordisk, i NM løpet ble jeg #2 Thorleif Netland vant dette løpet, jeg hadde ingen sjans og holde følge med han denne gangen men jeg leder NM ennå og trenger en andreplass for å vinne NM sammenlagt. også Nordisk Mester før vi har kjørt siste runde som går på Karlskoga 6-7 september.I og med at vi skulle kjøre begge syklene denne helgen så var jeg litt spent på dette...
Vi begynte og teste med R1 på fredag ( har kjørt veldig lite med den på våler så vi trengte litt tid på banen for å finne ut av chassiinnstillinger )Var veldigt ustadig vær på fredag så det ble ikke så veldig mye nyttig ut av dem treningene men vi fikk kjørt litt med begge og fant ut at det stemte som høvelig. Vi haddde første kval for NM på fredag kveld, kom ikke under minuttet med R1 da ( begynte også og regne etter en liten stund ) Netland tok pool foran meg.

Lørdag Kjørte vi to kval for Nordisk og jeg hadde pole i begge dem med R7 ( en kval gikk på opptørkende ) Om kvelden hadde vi siste kval for NM, jeg klarte og presse tiden til 59,001 med R1 ( er også det raskeste jeg har kjørt på Våler) Men Netland tok pool med 58,5...

Søndag startet med warm up for begge klassene, føltest noenlunde bra.Vi startet me dløpet i Nordisk jeg var ut som #2 etter Svenske Christer Miinin, kjørte forbi han og opp i ledelse etter 2-3 runder og økte til nesten seks sek i mål og dermed var jeg Nordisk Mester for andre gang i mitt liv !! Var godt og vinne og bli Mester her på Våler dette året for det gikk ikke så bra i fjor jeg var her da jeg skadet meg..

NM løpet kjørte vi 2,5 t etterpå med R1 jeg var også her ut som #2 i starten etter Netland jeg prøvde og følge han men hans sykkel går nok bedre enn min nå så det gikk bare ikke, den eneste muligheten jeg hadde var at han skulle gjøre en feil..Han gjorde ikke det nå så jeg ble litt og litt etter og når vi begynte og varve sjåfører så skjedde det helt store, jeg skulle kjøre forbi to stykker inn til chikanen men den ene forandret spor når jeg var på vei forbi så eneste mulighet jeg hadde var og styre rett fram dermed tapte jeg 7 sek på det og løpet var kjørt.. Jeg klarte likevel å beholde andreplassen min ( Sundby var #3 )Kjørte litt stressa da i noen runder for jeg visste ikke hvilken plass jeg var på..men men det var ikke noe å gjøre med det. Kom inn på andreplass og leder nå NM med 8 poeng foran siste løp som går på Våler den 20/9 jeg trenger en andreplass der hvor å vinne NM for syvende år på rad...

#1 Superbike NM 4-5 Mo i Rana

Havnen Racing Artic Circle Raceway Mo i Rana 2-3 August.

Følest godt å komme hjem med enda to seire i bagen, leder nå NM med 13 poeng på Netland.
Vi trenet på Torsdag og prøvde å få justert inn sykkel så optimalt som mulig for helgen, fikk den til å fungere ganske bra på Torsdag ettermiddag og kjørte kval på Fredag. Vi fikk da 2 treningstid bak Netland med en tidel med tiden 1.31.5. Hadde litt problem med chatter i framgaffel og prøvde å få det bort til kvalen på Lørdag morgen. Det regnet natt til Lørdag så forholdene gjorde at vi ikke fikk kjørt ned mot tidene som vi hadde Fredag. Til løpet Lørdag begynte det å regne og det ble klart at vi måtte kjøre på regn dette løpet. Startet løpet fra 2 startspor og gikk rett i ledelse inn i første sving, jeg prøvde å holde så høyt tempo jeg kunne og så på tavla mi att jeg hadde 3 sek etter to runder !! ( måtte se to ganger da ja ) Jeg økte ledelsen hele tiden og gikk i mål med en margin på 12,5 sek..

På søndag kjørte vi warm up på tørt og vi fikk da justert inn sykkel så chatter var minimalt ( kjørte under kval tiden også 1.31.3 ) Til løpet var det tørt, visste at dette kom til å bli tett så jeg hadde egentlig ingen strategi før løpet, var bare å legge opp etter hvert.. Netland tok starten og jeg var #2 jeg lå og presset like bak han hele tiden, vi kjørte begge under min banerekord på runde #2 Netland var raskest og fikk banerekord ( 1.30.55 ) jeg kjørte 1.30.82 min gamle rekord fra i fjor var 1.30.99. Når det gjensto 4-5 runder begynte det og regne litt og vi måtte slå av litt på tempoet ( var ikke lett å kjøre da det bare regnet på deler av banen ) Jeg prøvde å gjøre et attack på Netland da det gjensto 3 runder men fikk en kjempesladd og slo ut bremseklossene og måtte gå vidt inn i chikanen Netland fikk 2,5 sek ledelse da, men jeg tok det nesten inn igjen på en runde. Jeg så hvor Netland hadde svakheter og bestemte meg for å vente til siste runde og prøve å kjøre forbi han da.. Jeg tok han i nest siste sving og kjørte inn til seier...

Havnen Racing 28/7-03

Leder NM og Scandinavien Open !!

Vant begge Superbike løpa !! NM Karlskoga #1 SO Karlskoga #1 Vi har kjørt Nm på karlskoga og det gikk svært så bra, begynte med kval for Nm på Torsdag. Kvalet som #3 med R1 der vi fikk vannlekkasje på siste kvalen og fikk dermed kun tre runder av den. Vi har stadig problem med traction på R1, men vi gjorde en del forandringer til warm Up, og da kjørte vi 5 tideler raskere en på kval...

Var ut som #5 men innhentet en etter en og var i ledelse etter 4 runder, økte til 4,9 sek margin til andremann i mål, Sundby #3 og Netland #4 . Det var en meget god følelse å vinne mitt første løp med YZF R1 !!! kjørte 1,07.86 med R1 Jeg leder nå NM med 5 poeng på Netland.

Scandinavien Open

Vi kjørte kval på fredag med R7 og fikk der Pole Position, andremann Maikola var 5 tideler... vi gjorde noen små justeringer på sykkelen før Warm up og fikk den litt mer stabil. Startet løpet fra pool og var ut som #2 prøvde å ta Maikola som ledet på første runden og lå en halvmeter bak han da han bomgiret, jeg måtte bare svinge av banen for å ikke kjøre rett i han, det haglet med stein og grus rundt dem som kom bak. Jeg tapte en plassering pga av dette, jeg gikk opp en plassering etter en runde og etter to runder var jeg i ledelse og opparbeidet meg en ledelse på 3,5 sek. Når det gjensto 4 runder begynte det å regne mer og mer, jeg tok opp handa for å gi tegn om rødflagg men det ble ikke flagget, jeg hadde god ledelse og gikk opp litt på rundetidene og holdt 2 sek i margin hele tiden inn og vant mitt første Scandinavien Open Løp dette året. Jeg tangerte min egen rekord ( 1.07.60 ) ..Leder SO med mange poeng. Neste helg er det NM i Mo I Rana..

Nyheter Havnen Racing 7 juli -03

Nm Rudskogen Norge #2

Hei.
Vi har kjørt Nm. #2 denne helgen med YZF R1 hadde håpet å vinne denne gang men gikk ikke nå heller..
Vi har begynt å få ordning på den nye sykkelen og kjørte 59,6 runder på fredagstreningen, så utgangspunktet til Kval på Lørdag var bra. Vi har hatt en del jobb med å få chassi optimalt, på første kval virket alt bra så plutselig mistet jeg bremsene på langstrekka vart litt jobbing med å få sykkel igjenom svingen da.. Vi trodde problemet var koking i veske eller bremsepumpe som var dårlig men feilen var en hylse som var for kort sånn at skiven tok i bremsecalipper ( det som da skjedde var at skiva slo ene bremseklossen i fra seg sånn at det måtte pumping til for å få den ut igjen, er dårlig tid til det under innbremsing til sving !! ) Vi fant ikke dette problemet før etter siste kval men jeg klarte å kjøre 58,92 da og fikk 2 startspor etter Erlend Rolstad som hadde pool på 58,80. På warm up Søndag virket alt som det skulle og jeg hadde en god følelse foran løpet. På løpet var jeg ut som #2 etter Rolstad lå bak og kontrollerte og gikk forbi da han fikk en sladd i en sving og måtte slakke litt. Jeg kjørte da 59,06 runde og dro i fra og hadde ledelse med 0,8 sek, jeg prøvde å presse litt mer men begynte å sladde mye ( hadde medium bakdekk på løpet og brukte soft bakdekk på kval.. virket som sykkel fungerte bedre på soft dekket, men sist vi kjørte NM #1 så brant vi soft hjulet på løp derfor prøvde vi med medium nå.... Mulig grunn var at at sykkelen fremdeles var litt for stiv på bakfjæring ) Jeg beholdt ledelse over halve løp0et og så kom Torleif Netland forbi, jeg hadde ikke sjans å svare på han da ( han hadde bedre grep ut av svingene enn jeg hadde ) Netland dro ifra + at jeg var maks uheldig på alle varvingen jeg fikk, tapte mange sek bare på å komme forbi andre sjåfører.. jeg prøvde det jeg kunne men det ble 2 plass denne gangen.. gøy å se at det er knallhardt konkurranse i NM for tiden ( gode rundetider og mye satsing og en ny giv med 1000ccm sykler !!! )

Mvh Oggy

Nyheter Havnen Racing 23 juni -03

Alastaro Finland #3. leder Nordisk Superbike med 10 poeng.

Vi har kjørt Nordisk Superbike i Finland er egentlig fornøyd med plasseringen der, finnene er alltid sterke på hjemmebane og dessuten var Erkka Korpiaho med i Superbike som wild card.Denne gang var det fint vær hele helgen i motsetning til i fjor da det var sol-regn hele tiden.. Vi trenet på Torsdag og fredag og justerte inn sykkel så godt vi kunne, kjørte første kval Lørdag og endte som #4 på den kvalen ( 1,22,4 ) Til siste kval justerte vi sykkelen litt og kom ned på 1,22,10 endte som #4 totalt på kval. I løpet på søndag så kom jeg ut som #5 tempoet til Korpiaho og Maikola var høyt og jeg klarte ikke å følge dem, Maikola krasjet også etter tre runder. Jeg kjørte meg opp som #3 i løpet og var 11,5 sek bak vinner i mål, har lyst å vinne et løp nå men får trøste meg med at jeg leder Nordisk med 10 poeng etter denne helgen.

Nyheter Havnen Racing 15 juni -03

Falkenberg Sverige #3
Vi har vært å kjørt Nordisk Superbike på Falkenbergbanen, dette er også første gang jeg er på denne banen. Lørdag fikk jeg Pool Position på siste Kval og var passe fornøyd med det, det burde ha gått litt fortere. Utgangspunktet på Søndag til løpet var jo greit alikevel, jeg kom stort sett greit i gang men klarte ikke å vere først inn i første sving, Dag Steinar Sundby og Kim Jensen var foran..På denne banen er det håpløst å ligge bak det er veldig vanskelig å kjøre forbi på den, dessuten er det så mange 1000ccm med i klassen nå, og det gjorde det ekstra vanskelig på denne banen som er så rask og med lange svinger. Min gamle R7 blir litt etter da med sine 155 hk på bakhjulet..Jeg prøvde hele tiden å pushe og hadde nest raskeste tid i løpet (42,8 Maikola var raskest 42,5 )Da jeg tok innpå teten så begynte varvingene og skulle ingen ende ta på denne banen 34 stk med og en bane som er 1833m og rundetider på 42-43 sek..

Ble altså #3 denne gang og er ikke fornøyd, jeg vet at jeg kunne vunnet hadde jeg vert med helt framme hele tiden... Har lyst å vinne nå.!
Neste løp nå er Nordisk Superbike Alastaro-Finland 28-29/6 der skal vi også kjøre med R7, helga etterpå er det NM og 2 hjulsfestival på Rudskogen da skal vi kjøre med R1 forhåpentligvis...

Nyheter Havnen Racing. 12/03-03

Bira Internasjonal Circuit - Thailand

Hei. Jeg er nettopp kommet hjem fra Thailand, var en velykket tur for oss. Jeg fikk kjørt 2500km på banen. Jeg; Valderhaug, Hjellødegård og Sevaldsen var instruktører for folk som hadde meldt seg på kjørekurset som ble holdt litt utradisjonelt i fjerne Østen. Tror folk flest som var med fikk stort utbytte av kursingen og kjøring på banen. I tilegg fikk vi noen dager til å feriere på også, 33 grader i skyggen....
Jeg må få takke Kjetil Sevaldsen for et kjempefint opplegg.
Det blir mest sannsynlig ny tur i November så dette anbefaler jeg for folk som vil lære litt mer om banekjøring og bli en bedre MC sjåfør, en unik sjanse til å kombinere motorsykkelkjøring med ferie!!

Etter rolig kjøring de første to - tre dagene kunne vi begynne å gasse litt, og vi fikk respektable rundetider etter hvert, og jeg gleder meg til å komme i gang med mitt eget raceutstyr nå.
Kroppen min fungerer helt fint etter skaden jeg fikk på Våler i August i fjor.

Nå blir det jobbing og preparering av utstyr.
Neste testing blir vel i Sverige så snart det går an å kjøre der.

Nyheter Havnen Racing. 22/2-03

Sesongen er snart i gang for min del nå.
Skal være med som instruktør til Thailand. 28 nordmenn skal begynne sesongen med trening i fjerne østen, litt annerledes enn tradisjonell Spaniatur. vi skal ha ni dager med banekjøring så det gleder jeg meg til. Jeg har også kjørt endel på is nå med Crossykkel, og det virker som ryggen min er helt god etter krasjen jeg hadde i fjor. Kan nok bli en spennende sesong dette her. Jeg skal i år kjøre Norsk Mesterskap og Nordisk Mesterskap.

Vi skal kjøre med YZF R1 i NM og YZF R7 Nordisk, blir kun satsing i Superbike i årets sesong.

Hei ...!

Ja jeg sitter her å skriver etter at jeg kom tilbake fra Hedemark Sjukehus..Vi har vert på Våler å skulle kjørt den Nordiske runden der, men det ble ikke sånn..

Jeg hadde pole position på begge treninger, (kjørte under banerek som jeg hadde før (59,395) kjørte 59,039.
Alt så ut til å gå bra da jeg kræsjet på warm up søndag morgen, jeg ble da påkjørt av min egen sykkel og pådrog meg et brudd i ryggen..Hva som skjer nå fremover vet jeg ingenting om enda.Jeg har nå store smerter i rygg og mageregion og må ta det med ro en stund.Det blir ingen kjøring av oss på siste NM (31 august).

Vi håper at jeg kanskje kan vere fit for fight til siste Nordisk på Karlskoga 7-8 september....vi leder der med tre poeng nå, men jeg må nok ned der for å forsvare min tittel i Nordisk.

Oddgeir Havnen - Norsk Mester Superbike 2002

Lap record Artic Circle Raceway 1.30.99
Norsk Mester Superbike 97-98-99-00-01-02
Nordisk Mester 2002

Ja... Jeg har tatt min NM tittel #6 på rad i SB, føles godt i år med tanke på at vi har mer konkurranse i år fra 1000cm. Vi har kjørt hele det norske Mesterskapet med Yamaha YZF RF-7. Plan var og kjøre med R1 men tidspress og sen levering av div deler gjorde at vi brukte R7 som vi har erfaring med fra før. Vi kommer mest sannsynlig til å ha med og kanskje kjøre med R1 på den siste NM runden på Våler 31 aug.

NM 4 og 5 Mo i Rana : dette var vel den banen som jeg ventet hardest konkurranse i NM på, vi testet sykkel med omtrentlig det samme oppsett som i fjor. Rundetider lå på 1,33 runder, vi gjorde litt justeringer og kjørte med Michelin 16,5 toms framme og bak og fant ut at dette oppsettet virket bra. Var under gjeldende banerek allerede på den frie treningen på fredag. På første kval kjørte jeg 1,31,45 (gjeldende rek var 1,31,9..)

På kval lørdag kjørte jeg nøyaktig det samme...
Startet i løp #1 Lørdag fra pole (Valderhaug 2, Netland 3 ) ledet løpet fra start til mål ( min beste rundetid i løpet var 1,31,55 ) Løp #2 Søndag Startet fra pole, ledet fra start til mål. Valderhaug kom 2, Netland kræsjet i andre runde. Jeg kjørte 1,30,99 i dette løpet og satte dermed ennå en ny banerek..

Karlskoga Nordisk : har vært og trenet og kjørt endurance (med Kjell Tore Nornes, endte opp som #3 på 4 timer) hele uka.Vi hadde litt tekniske problem med sykkel på fredagstreningen, fikk fikset dette og kunne konsentrere oss om å finne optimalt chassioppsett på lørdag...fant ut av det og kjørte under banerek på kval ( 1,07,77 ) så alt så ut til å vere ok til løpet på søndag.

Startet fra pole, var ut som #3 Hakki Maikola kræsjet i gokartsvingen, så da var det kun Kim Ræs som var foran. Lå bak i 3 runder kom så forbi, prøvde på å ta banerek, men manglet 7 hundredeler (shit ).Vel vant i allefall løpet med 8 sek foran Kim Jensen, Kim Philip på tredje....nå leder jeg Nordisk med 6 poeng... Karlskoga Sverige NM#3 eg hadde pole position. Var først ut fra start og vant løpet med 6 sek foran Netland og Rene Prang.

Min 600 Production sykkel blir parkert for godt etter dette løpet, går ikke an å kombinere Superbike og 600........
Leder SB med 18 poeng..

Rudskogen NM#2 Pool Position, vann løpet foran Rolf Kåre Valderhaug. Løpet ble rødflagget ikke mindre enn 3 ganger. Alastaro Finland Hadde pool med 1,7 sek på regn etter første kval, på andre kval var det opptørkende og jeg kræsjet da jeg skulle prøve å sette ny tid.

Ble #7 på den kvalen....
Var ut som #6 i løpet som begynte på regn, kjørte meg opp på andre plass og tok inn på lederen.Det sluttet å regne dermed var det ingen håp for meg som kjørte på myke regndekk. endte som #2 i det løpet.....

Våler 21 Juni, vi har desverre ikke fått vår R1 i toppstand ennå så vi må kanskje kjøre hele sesongen på R7'en.
(kanskje klar til siste race på Våler i slutten av August....).
Pole position på Kval.
Vant løpet med god margin.
#3 i den første Nordiske Superbike runden Danmark, Jyllandsring.

Jyllandsring 18 mai.

Nr 7 på kval har store problem med clutch som ikke fungerer...Basket og inner hub har fått skade fra lameller og må utskiftes.Vi får det provisorisk i sammen og håper det skal fungere på løpet søndag.

Jyllandsring 19 mai. Det regner i Danmark, warm up går på øsende regn. Virker som om clutch fungerer tilfredsstillende. Løpet starter som ventet i regn, jeg kommer ut som nr 8 (en veldig dårlig start, kommer opp i en vanndam og spinner i starten...) jeg kjører meg opp til 3 plass utover i racet.
Har ikke mulighet til å komme lenger opp da de to som var i ledelse fikk stikke med en gang starten gikk, tar tid å plukke folk på en slik bane som Jyllandring.

Neste race for meg blir NM på Våler 19-21 juni.

Hei igjen, skal prøve å oppdatere denne siden litt oftere….

Men det er denne tiden da….
2002 sesongen er snart i gang. Det er nok en hektisk sesong vi skal inn i, det som er lykken er at NM starter så sent i år.

Vi var i Frankrike og Spania i påsken, og fikk testet R7 og R6, og der gikk det bra med stort sett alt. Vi har også testet litt på Rudskogen med R7'en, og der hadde vi litt elproblem. Sykkelen går kun over 11000 omdreininger….

Veldig god på Rudskogen da :-) Dette er et stort problem for oss nå, vi har ikke fått dette helt i orden ennå (det er en elfeil som ligger og lurer. Vi skal kjøre SO på Jyllandsring i Danmark 18-19 mai, så da bør det fungere )

R1 har vi trimmet ferdig motor, og vi jobber med å få laget ferdig Air box og Ram Air system (sykkel er nå i Tyskland hos min gode venn Thomas som fikser det meste innen Carbon og Aluminium).

Vi får ikke testet R1 før i begynnelsen av juni, så det blir nok hektisk for å få alt til å stemme der til den 19 juni når NM går av stabelen. Vi kommer tilbake med bilder og nyheter om R1 så snart vi har fått satt den sammen.

17 mai helgen er det klart for den første runden i Scandinavian Open. Jeg skal gjøre mitt beste for å få lagt inn nyheter etter både treningene, og selvsagt hvordan jeg gjør det i løpet.

Stay tuned....